Kategóriák
Otthon

Karácsonyi díszítések egyszerűen, gyorsan és olcsón

Az ünnepekkel járó költségek rengeteg pénzt, időt és energiát emésztenek fel. A díszítés viszont olyan része az ünnepi forgatagnak, ahol jelentős összegeket spórolhatunk, sokan ebbe bele sem gondolnak, de mindehhez szükség lesz némi kreativitásra.

A megszáradt gallyaktól sem kell feltétlen megszabadulnunk, hiszen csodás asztali díszek készíthetőek belőlük. Lehetőleg gyűjtsük őket egy helyre és, ha meg van a kívánt mennyiség, akkor lefújhatjuk a felületüket arany, ezüst vagy fehér színűre. A lakás bármely pontján alakíthatunk ki ezekből mini erdőt, az egészet tobozokkal is kiegészíthetjük, így még látványosabbá tehetjük. Figurákat, kisebb állatkákat is rakhatunk a díszítésünkbe, ezzel még a gyermekeknek is kedvezünk.

Az ajtófélfára, esetleg a kandalló felé is kerülhet díszítés, elegendő hozzá csupán mondjuk némi üveggyöngy, filc, ragasztó, esetleg textilfilc. Ezen eszközök segítségével meglehetősen különleges dolgokat alkothatunk, melyekkel nagyban feldobhatjuk az ajtófélfát vagy a kandallót.

További egyszerű, ugyanakkor nagyszerű ötletek…

A díszpárnákat, ha átkötjük vastagabb szalagokkal, akkor úgy fognak kinézni, mint az ajándékdobozok, így a nappali teljes mértékben ünnepi hangulatban fog tündökölni.

A karácsonyfát is dekorálhatjuk különleges módon, a legtöbb háztartásban LED-es égősor is van a fán, amit gömbdíszekkel is kiegészítenek, ezeket táblafestékkel is lefesthetjük, de csillámporba is megforgathatunk egy pár darabot, csak előtte ne felejtsük el ragasztóval bekenni a felszínüket.

Az ünnepélyes, meghitt összhatás tehát számos módon elérhető, valójában a fantáziánkra van bízva az egész.