Kategóriák
Technológia

Ózonos gépjármű tisztítás előnyei

Az ózonnal történő tisztítás kiváló a gépkocsi belső terének tisztítására, illetve a klímaberendezés fertőtlenítésére. A gépjárművek klímája gyakran felelős a különféle megbetegedések, fertőzések kialakulásáért, éppen ezért nagyon fontos, hogy rendszeres időközönként tisztíttassuk ki. Az ózonos kezelés olyan eljárás, ami makulátlanul eltünteti a szennyeződéseket, penészgombákat és baktériumokat, a klímából és a szellőzőrendszerből egyaránt, de még a kellemetlen szagokat is megszünteti, például remek a dohányfüst ellen.

A szokványos klímatisztításnál az ózonos megoldás lényegesen gyorsabb és hatékonyabb, nem mellesleg egyszerűbb is. Hatalmas előnye, hogy nem maradhat utána káros vegyület, mert abszolút vegyszermentes, tehát környezetbarát. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a kisgyermekes családoknak célszerű ezt a módszert választaniuk az utastér tisztításához, fertőtlenítéséhez.

Tipp: gyakori műszaki meghibásodások kisteherautóknál

A kellemetlen szagokat nem csupán elfedi, hanem teljes mértékben megszünteti, így az ülésszövetek, szőnyeg és a szellőzőrendszer is garantáltan megtisztul. A gépkocsiban keletkezett bántó illatokat számtalan dolog előidézheti, ilyen lehet a dohányzás, állatszőr vagy a klíma, amit elhanyagoltak. Az üzletekben megvásárolt illatosító önmagában nem elegendő és képtelen megszüntetni az utastérben terjengő bűzt. Egyébként is előnyösebb, ha az illatosító nem keveredik össze a nem kívánatos szagokkal.

Az autóklíma tisztításának ideje…

Amint már fentebb említettük, a klíma rendszerében előszeretettel szaporodnak el a mikroorganizmusok. A sötét és nedves terület kedvező számukra.

Egy személyautó ózonos tisztítása körülbelül 15-30 percet vesz igénybe, de ez nagyban függ a szennyezettség mértékétől. Az ár cégenként és városonként változó, de nagyjából 7.500 Huf körül mozog. Teherautókon, kisteherautókon, buszokon is elvégezhető a folyamat, itt egy picivel több idővel és magasabb összeggel számoljunk.

Amennyiben úgy érezzük, hogy nincsenek jó illatok az autóban és ezt már a kárpit is magába szívta, okvetlen vegyük igénybe a szolgáltatást, ami az allergiában és asztmában szenvedőknek még nagyobb előnyére válik, hiszen magasabb az esélye az allergiás reakció kialakulásának, ha az érintett személy szervezete irritálva van.