Kategóriák
Otthon

Miért érdemes leszigetelni az otthonunkat?

Azzal már mindenki tisztában van, hogy a fűtés akkor válik gazdaságossá, ha a hőszigetelés ideális. Ezen kívül más egyéb előnyei is vannak a szigetelésnek, amelyekkel sokan nincsenek tisztában, pedig számos szempontból meghatározóak.

Nézzük hát, hogy melyek ezek…

A hőszigetelés által nő az ingatlan értéke, sokszor még annál is drágábban el lehet adni, mint amennyibe az egész szigetelés került. A szigetelés eltarthat egy pár hétig és adódhatnak kellemetlenségek is, de mindenképp kifizetődő megoldás, ami más egyéb előnyökkel is jár, természetesen csak akkor, ha a kivitelezés megfelelően történik.

A fűtési költségek csökkentésén kívül, a klimatizálással kapcsolatos anyagiakon is érezhetőek lesznek a változások, sőt, az sem biztos, hogy szükség lesz a klímára, hiszen a jó szigetelés meggátolja a helyiségek felmelegedését és bent tartja az ideális hőmérsékletet. Egy klíma üzemeltetése tehát nem olcsó mulatság, akár 20-30 ezer forintba is kerülhet havonta, egy 120 négyzetméteres ház tekintetében.

A szigetelés a házat is nagyban megszépítheti, a jól megválasztott színek meglehetősen különlegessé és vonzóvá tehetik az ingatlant, éppen ezért a munkafolyamatok megkezdése előtt okvetlen tájékozódjunk a lehetőségekről, amelyekből számos típusú létezik.

A hőszigetelés csökkenti a lakásban a hőingadozást, így kisebb eséllyel mozog majd a szerkezet, ezáltal nő az épület élettartama és ez a könnyűszerkezetes házak szigeteléséről is elmondható.

A nem hőszigetelt házak falai jellemzően hidegek, régen falvédők segítségével védekeztek ez ellen, ami ugyan jobbá tette a komfortérzetet, de a fűtési költségeken sajnos nem javított.

Sokan tartanak attól, hogy a hőszigetelés penészedést okoz, de szerencsére ez egyáltalán nem igaz, sőt, inkább hozzájárul a megszüntetéséhez. Amennyiben mégis a hőszigetelés után jelenik meg penész, az azt jelenti, hogy nem jól történt a kivitelezés.

A hőszigetelés örömet jelent a családtagoknak, hiszen sokkal jobb érzés betérni egy szép és kellemes hőmérsékletű házba, mint egy hideg vagy túl meleg ingatlanba, így a közérzetünk is jobbá válik.