Kategóriák
Szolgálatás

Milyen munkákat végezhetek diákként Budapesten?

A diákmunka kiváló lehetőségeket kínál minden olyan diáknak, akik az iskola mellett szeretnének pénzt keresni. Sokan például nem tudják máshogy megfinanszírozni a lakhatásukat csak, ha dolgoznak, vagy kizárólag így képesek kifizetni a szükséges tandíjat. Van, aki azért vállal munkát, mert zsebpénzt akar gyűjteni vagy pedig szakmai tapasztalatot kíván szerezni. Mindenesetre több szempontból is remek lehetőségeket kínál ez a fajta munkavégzés, hiszen felelősségre és a határidők betartására is megtanítja a diákokat, ráadásul rengeteg tudást szívhatnak magukba.

Milyen diákmunkát vállaljunk?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy melyik pozíció, terület lehet a legideálisabb, ami jól is fizet. Diákmunkát kizárólag hallgatói jogviszonnyal rendelkezők végezhetnek a 25 év alattiak. Az iskolaszövetkezetek számtalan lehetőséget kínálnak, tehát bőven van miből válogatniuk az érdeklődőknek. Sőt még az ügyintézésben, toborzásban és a munkába állás folyamatában is segítenek. A munka megkezdését követően folyamatosan közvetítői szerepet játszanak a cég és a munkavállaló között, hogy a folyamatok gördülékenyen menjenek végbe.

Érdemes mindenkinek olyan területen elhelyezkednie, ami a szakmájába vág, mivel így a későbbiekben sem lesz probléma, amikor ténylegesen munkába áll az illető. Akik szakácsnak, pincérnek tanulnak mehetnek étterembe, gyorsétterembe dolgozni, akik értékesítéssel szeretnének foglalkozni elhelyezkedhetnek telefonos operátorként mondjuk egy call centerben. Irodaházak, vállalatok pedig szívesen fogadják azokat a hallgatókat, akik szellemi munkát akarnak végezni az iskola befejeztével, illetve adminisztrációval fognak foglalkozni.